Agility Labs

Wellicht klinkt de term agility u ondertussen al bekend in de oren, maar is uw bedrijf wel klaar voor de agile way of working? Om deze manier van werken te implementeren zijn uw medewerkers namelijk van doorslaggevend belang. Hoe kunnen zij optimaal functioneren en zelfs floreren in een snel veranderende omgeving?

Agility is here to stay

In een snel veranderende en onzekere wereld die bovendien complex en vaag is, ontstaat de nood naar een andere manier van werken. Bedrijven veranderen bedrijfsmodellen, ontdekken alternatieve distributiekanalen, wisselen van markt en veranderen hun positie in de supply chain met een snelheid die vele malen sneller is dan tien jaar geleden. Wanneer veranderingen elkaar in snel tempo opvolgen, is het van groot belang dat uw medewerkers wendbaar genoeg zijn. Dat vraagt om competenties die vaak worden omschreven als agility.

Een belangrijke stap in de transitie naar deze manier van werken is het investeren in kennis over hoe uw mensen omgaan met een agile context. Voor wie is agile werken een tweede natuur, wie is er na gerichte coaching klaar voor en welke medewerkers zullen niet gedijen in dit soort werkomgeving? Inzicht in de capaciteiten en groeipotentieel van uw mensen op dit vlak, aangevuld met coaching en opleiding waar nodig, maakt de switch naar agile werken een stuk eenvoudiger.

Agility is een attitude, geen talent

Het Agility Lab© van Hudson is een Development Center met een zeer specifieke focus op de agile attitudes van mensen. We kijken of iemand kan functioneren in een agile omgeving en welke attitudes naar de oppervlakte komen. In een Agility Lab© simuleren we de context waarin organisaties tegenwoordig opereren en waarin deelnemers kunnen leren en experimenteren met agile gedrag. We geven deelnemers onvolledige business cases met onzekere informatie die we in realtime veranderen onder een toenemende tijdsdruk via verschillende kanalen. Welke teamleden komen desondanks  toch op tijd met een minimum product voor de dag? Welke medewerkers slagen erin impact te genereren bij afwezigheid van hiërarchie? Wie toont er veerkracht bij veranderende doelstellingen?

Tijdens het Agility Lab© ontwikkelen uw medewerkers nieuwe vaardigheden en wordt agility naar de wereld van Development Centers gebracht. Daarbij gebruiken we de Hudson methodologie die garant staat voor objectiviteit, validiteit en een wetenschappelijke fundering.

De output van een traject kan zeer divers zijn. Wil u de medewerkers identificeren die goed functioneren in een agile omgeving of is gericht opleiden en ontwikkelen de insteek waar u op mikt? Op basis van uw wensen ontvangt u een rapport met de scores per competentie of een overzicht van sterktes en aandachtpunten van uw team in een agile omgeving. Vervolgens kunnen wij zeer interactieve leer- en coaching sessies voorzien. In deze ontwikkelsessies combineren we rollenspellen, feedback momenten, en coaching elementen.

Agile Attitude Model

Hudson gebruikte de input van 25 bedrijven om te komen tot een skill set die geldt als basis in onze Agility Labs©. Competenties die onmisbaar zijn in een agile werkomgeving:

  • Think: Think fast & creatively
  • Act: Emraces change & initiate action 
  • Endorse: Guides people through change & enables potential
  • Connect: Creates impact & leverages through relations
  • Reflect: Resilient & learns from experience 

Op basis van deze vijf agile clusters kunt u talent werven, selecteren en ontwikkelen in ons Agility Lab©.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs