Development Centers

Almaar meer bedrijven zijn overtuigd dat de groei van hun bedrijf vertrekt vanuit de groei van hun medewerkers. Hoe ze dan juist het beste uit hun personeel naar boven kunnen halen, blijkt echter nog vaak een onbeantwoorde vraag. Development Centers kunnen een antwoord bieden: het geeft aan welke richting uw medewerker uit wil en u kan hem faciliteren met een opleidingstraject op maat.

Niet evalueren maar evolueren

Waar een Assessment Center zich als rekruteringsinstrument richt op het evalueren van mensen, ligt de focus bij een Development Center duidelijk op evolueren. Doorheen het persoonlijk traject van medewerkers of wanneer uw organisatie een andere manier van werken wil implementeren, kunnen er twijfels zijn. Hoe laat u mensen groeien in de richting die aansluit bij hun talenten en interesses? Op welke manier kunt u hun groei faciliteren? Welke vaardigheden hebben uw mensen nodig om in nieuwe situaties succesvol te zijn?  

Tijdens een Development Center onderzoeken de coaches samen met uw medewerker welke groeicurve mogelijk en wenselijk is. De sessie vindt plaats in een open setting, met focus op groei en ontwikkeling. Aan de hand van vragenlijsten, business cases, rollenspellen en vertrouwelijke gesprekken wordt er een passend carrièrepad en traject uitgetekend.

Medewerkers in de driver's seat

Tijdens de leerrijke ervaring van een Development Center, wordt de medewerker gestimuleerd om zijn of haar carrière zelf in handen te nemen. Er is in deze individuele setting veel ruimte tot eigen inbreng met als gevolg dat elk ontwikkelingstraject op maat gemaakt is. Gaan we van start met een vragenlijst, een dieptegesprek of een rollenspel waarin geëxperimenteerd wordt met leiderschapsstijlen? De coaches begeleiden doelgericht, maar de keuze ligt bij de medewerker.  

Onze coaches zijn gecertificeerd en ervaren in het werken met de Hudson methodologie, bekend voor gevalideerd, objectief en onderbouwd advies. Coaching kan face-to-face of remote doorgaan. De exacte uitwerking van het traject ontstaat op aangeven van de deelnemer en in overleg met u.

Van Development Center naar Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)

Na de sessies met een ervaren coach, wordt er een goed beeld gevormd van het potentieel en de sterktes, gevarenzones, derailers en blokkades. Het resultaat van een Development Center is een rapport met een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP). Deze eigen inzichten staan hier ook in verwerkt. Met een POP onder de arm en een hoofd vol tips en tricks om concreet mee aan de slag te gaan, loopt de deelnemer gegarandeerd zelfverzekerd de deur uit.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs