Healthcare

Organisaties die actief zijn in de gezondheidszorg vereisen aandacht, het is namelijk ook in deze sector zeer belangrijk om het juiste talent aan te werven en te begeleiden. Bij Hudson is dit al meer dan 20 jaar een kwestie van waarden, verbinding en respect.

De betekenis van HR binnen de zorgsector

De gezondheidszorg wordt al tientallen jaren geconfronteerd met opeenvolgende hervormingen, bevoegdheidsoverdrachten en veranderingen in de financieringsmechanismen, naast regelmatige technologische evoluties. Deze structurele veranderingen hebben uiteraard grote gevolgen voor het beheer van de organisaties in de sector en hun personeel.  Zo worden de HR-directors van de sector niet alleen geconfronteerd met de klassieke HRM-vraagstukken, maar ook met meer specifieke en/of acute uitdagingen, zoals het structurele tekort aan een toenemend aantal beroepen, vragen over waarde en betekenis, een ongeëvenaarde diversiteit van arbeidscontracten en -regelingen, en een arbeidsverdeling die neigt naar een grotere specialisatie, of zelfs hyperspecialisatie, van beroepen.

Onze aanpak voor de zorgsector

Human resources management in de gezondheidszorg is uiterst complex en vereist dan ook een beheersing van zoveel dimensies dat een gespecialiseerde externe partner, zoals het Healthcare team van Hudson, een echte meerwaarde kan betekenen voor organisaties in deze sector.

Met onze diepgaande kennis van de organisaties in de sector, onze cultuur en ons specifiek personeelsbestand, is het Healthcare team van Hudson betrokken bij rekrutering & selectie. Ook executive search behoort tot het takenpakket aangezien de schaarste van bepaalde profielen vaak een directe aanpak vereist. Verder evolueren en evalueren we competenties via assessment & development centers bij reward management of bij strategische HR-consultancy in het kader van bijvoorbeeld reorganisaties of fusies.

Diepgaande partnerships

Het team binnen Healthcare kent de zorgsector goed en heeft in de loop der jaren nauwe en duurzame vertrouwensrelaties opgebouwd. Empathie, wederzijds begrip en de bereidheid om langdurige partnerschips aan te gaan, zijn de kenmerken van het succes van het team voor zowel cliënten als kandidaten in de sector. Ons netwerk van contacten strekt zich uit van professionals uit de industrie tot universiteiten en federaties, alsook tot de raden van bestuur waarvoor wij werken.

Het aanwerven van talent in de zorg

Op het vlak van rekrutering & selectie alsook executive search, zoekt en rekruteert Hudson Healthcare dagelijks profielen specifiek voor de zorgsector, zoals kaderfuncties, afdelingshoofden en gespecialiseerde of adviserende artsen, maar ook managementprofielen voor ziekenhuizen, rust- en/of verzorgingstehuizen, of elk ander type instelling in de sector.

Daarnaast rekruteren onze medewerkers ook regelmatig meer generieke of minder sectorspecifieke profielen, gaande van een IT-projectmanager tot een financieel manager of een humanresourcesmanager. De combinatie van onze kennis van de gezondheidszorgsector met onze kennis van de andere sectoren die door Hudson collega's worden bestreken, is een belangrijk onderscheidend voordeel bij het brengen van echte dynamiek in deze aanwervingen.

De zoektocht naar het juiste talent

Het aanwerven en begeleiden van het talent dat in deze sector het verschil kan maken, vereist, meer dan in enige andere sector, een combinatie van troeven: een goede kennis van de specifieke kenmerken en evoluties van de sector, het vermogen om "out of the box" te denken, met name op het gebied van aanwervingskanalen, en een breed netwerk van relaties met alle belangrijke actoren in de sector, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect.

Hoe wij het verschil voor u maken

Hudson Healthcare beschikt over een uitgebreide talentendatabase van verschillende soorten profielen die actief zijn in de gezondheidssector, met zeer geavanceerde zoekparameters. Wij maken ook gebruik van unieke en eigen instrumenten zoals onze jaarlijkse salarisenquête, die ook de gezondheidszorgsector bestrijkt, de jaarlijkse HR-barometer die wij in samenwerking met de Vlerick Business School uitvoeren en onze TopEx-salarisenquête die gericht is op beloningspakketten voor topmanagers. Om nog maar te zwijgen van onze selectie-instrumenten die door onze eigen R&D-afdeling zijn ontwikkeld. We vergaren ook kennis uit onze strategische HR-consultancyopdrachten die gericht zijn op het ontwikkelen en implementeren van HR-beleid met het oog op optimalisering of in het kader van een reorganisatie of fusie. Al deze informatiebronnen staan ter beschikking en ondersteunen alle HR-opdrachten die wij voor onze klanten uitvoeren.  

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze consultants staan klaar om uw organisatie te ondersteunen en uw HR-vraagstukken op te lossen. Dit strekt zich uit over meerdere gebieden. Op welk gebied kunnen wij u helpen?

Gerelateerde verhalen

Novartis is een onderneming in de gezondheidssector, met hoofdkantoor in Zwitserland, die oplossingen aanbiedt aan de veranderende behoeften van de patiënten.

AZ Groeninge is lid van het ziekenhuisnetwerk E17 waar kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg, innovatie en patiëntgerichtheid centraal staat.

Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) verricht baanbrekend basisonderzoek naar de werking van het menselijk lichaam, planten en micro-organismen.

Lees hun verhaal

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs