Feedback

Multi-Source Feedback geeft vanuit verschillende perspectieven een uitgebreid beeld van het professioneel functioneren van uw medewerkers en helpt u om hen te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling.

Talenten en groeipotentieel blootleggen

De meeste mensen die onder de douche zingen, denken dat ze het behoorlijk goed doen. Maar is dat ook echt zo? In welke mate is iemands zelfbeoordeling betrouwbaar? Indien er een publiek aanwezig is, zou dit een al een objectiever oordeel geven, aangezien de verschillende meningen naast elkaar kunnen gelegd worden.

Hetzelfde geldt om inzicht te krijgen in het professioneel functioneren van uw werknemer. Feedback verzamelen van verschillende personen in de professionele werkomgeving, kan u helpen om subjectieve percepties te objectiveren en bespreekbaar te maken.

Multi-Source Feedback kan op die manier bijdragen aan het blootleggen van de talenten en het groeipotentieel van uw medewerkers. Het kan een startpunt of een tussentijds ijkingspunt vormen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Kwalitatieve Feedback

Bij een Multi-Source (of 360°) Feedback geven meer dan twee personen hun mening op het professioneel functioneren van de medewerker. Dit kunnen managers zijn, maar ook een coach, collega’s en zelfs leveranciers of klanten.

Deze deelnemers ontvangen een kwalitatieve vragenlijst die geënt is op het generieke 5+1 ® competentiemodel van Hudson. Deze online vragenlijst maakt het mogelijk om een objectieve bevraging op te zetten die een selectie van deze competenties behandelt. Om leiderschapspotentieel in kaart te brengen, ontwikkelde Hudson de unieke Leadership Potential vragenlijst. Wij kunnen ook werken met het competentiemodel en/of vragenlijst van uw organisatie.

Een gestructureerde opzet, opvolging en transparante communicatie zijn cruciaal bij een Multi-Source Feedback project. Zo kan het engagement van de deelnemers en de kwalitatieve feedback voor de feedbackontvangers gegarandeerd worden. Hudson maakt hiervoor gebruik van een eigen ontwikkeld platform: het Audit Questionnaire Management Dashboard. Het AQM Dashboard maakt het mogelijk om elk feedbackproject nauwgezet op te volgen en doelgerichte communicaties uit te sturen naar de deelnemersgroepen.

Feedback in kaart gebracht

De feedback van alle deelnemers wordt gegroepeerd in een individueel rapport van de medewerker dat kan dienen voor verdere begeleiding van het persoonlijk ontwikkelingstraject. Hudson luistert graag naar uw voorkeuren betreffende verschillende mogelijke rapportelementen en voorstellingswijzen.

We bekijken samen met u om dit  compatibel te maken met uw bestaande vragenlijsten en gekozen voorstellingswijzen. Deze flexibele manier van werken laat toe om de output volledig af te stemmen op de doelstellingen van het project.

Zorg & begeleiding

Het is belangrijk feedback te geven op het juiste moment en op de juiste manier, anders zou u wel eens een onverwachts effect kunnen krijgen. Het kan namelijk zijn dat de inzichten en standpunten van meerdere respondenten tegenstrijdig zijn. Dit maakt het voor de ontvanger moeilijker om de feedback te verwerken, laat staan om ermee aan de slag te gaan.

Om deze redenen is het van cruciaal belang dat organisaties zich inspannen om verwarring zoveel mogelijk te vermijden en voldoende begeleiding te bieden bij het interpreteren van de info. Daarom bieden wij individuele sessies, workshops in groep, of gerichte coaching- en development trajecten aan.

Gebruik maken van onze services?

Geef uw HR-team de beste expertise om het potentieel van een medewerker aan te boren en optimaal in te zetten. Hudson heeft veel ervaring opgebouwd in het beheren en ondersteunen van feedbackprojecten, gaande van individuele feedbacktrajecten op ad-hoc basis tot grootschalige feedbackprocessen die op regelmatige basis op organisatieniveau worden doorgevoerd. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs